Интервју со Весна Јурак, хрватска мастер дестилерка

  Хрватскиот портал Plava Kamenica објави интервју со Весна Јурак, која веќе четврт век е задолжена за производството на жестоки пијалоци во Бадел 1862 Загреб. Во него зборува за нејзиното огромно искуство, старите методи и историјата на Бадел, но и новите предизвици и технологии имплементирани во Бадел 1862. Целото интервју може да го прочитате овде […]

Како е организирано производството на Badel 1862?

Сигурно понекогаш пиејќи ги нашите пијалоци, сте се прашале, каде и како се произведуваат овие пијалоци? Централното производство на Badel 1862 се наоѓа во загрепската населба Житњак, каде што е сместено производството на жестоките алкохолни пијалоци, додека производството на вина е децентрализирано по повеќето винарии кои Badel 1862  ги поседува низ Хрватска. Можеби најзаслужен за […]