(Македонски) Топ 10 факти за вишната

Сезоната на вишните наближува! Да прочитаме повеќе за ова прекрасно овошје: Вишните ги откриле старите Римјани пред повеќе од 2000 години. Постојат повеќе од илјада видови на вишни и цреши. Од тие, само 10 се користат во комерцијални цели. Вишните содржат многу мелатонин и антиоксиданти. Мелатонинот помага во уништувањето на токсините што предизвикуваат болести, а […]