(Македонски) Неверојатни причини зошто треба да пиеме сок од боровница

Боровницата е овошка која изобилува со арома и е неверојатно вкусна, но и одлична за подобрување и зајакнување на здравјето. Се наоѓа на врвот на листата на најдобри антиоксидантни овошја, поради големата количина на каледантоцијанин – состојка која има антиоксидантно дејство, го подобрува здравјето и има силни терапевтски ефекти. Еве неколку причини кои ќе ве […]