(Македонски) Јаготката на шлагот

Јагодата има мошне богата и интересна историја. Нема кој не ја сака и конзумира. Ја послужуваат со софистицирани пенливи вина, ја користат како засладувач на љубовниот живот и игри, ја ставаат како декорација на торти и слатки…  Изобилува со витамини и хранливи состојки, па затоа често во алтернативните лекови ќе ја сретнете неа или нејзиниот […]