(Македонски) Десет интересни факти за кајсијата

Во овој период од годината, веќе може да се најдат свежи кајсии. Ние решивме да ви споделиме неколку факти за ова овошје кои ќе ве натераат да го гледате на поинаков начин. Кајсијата потекнува од Кина, каде се одгледува повеќе од 4.000 години. Кајсијата се одгледувала во Ерменија уште од древноста, и толку долго се […]