(Македонски) Факти за јаболкото што не сте ги знаеле

Ако сте љубител на јаболкото, тогаш сигурно следниве факти ќе ги прочитате во еден здив. Почнуваме: Научното име на јабокото е Aplicus Rosacea. За јаболкото се верува дека потекнува од областа помечу Каспиското и Црното Море. За една година еден ќовек во просек јаде 65 јаболки. Едно јабоко со средна големина содржи 80 калории. Јаболкото […]