Како се игра бељот?

Бељот е игра со карти која се игра низ цела Македонија, но најмногу во Битола. Играта е стара околу 90 години. Потекнува од Холандија, каде и ден денес е една од најиграните игри со карти. Правила Правилата се според битолскиот начин на играње Бељот. Број на играчи Бељот се игра во парови (тимови). Оптимално е […]