Оваа Политика на приватност содржи објаснувања за обработката на лични податоци при посета и / или користење на интернет услугите достапни на нашата веб страница.

Сопственик на страната е Баско Трејд 2014 ДООЕЛ со седиште на 15 Корпус бр 2., Гази Баба, Скопје. 

 

 1. ОСНОВНИ ПОДАТОЦИ ЗА КОНТРОЛОРОТ И ОФИЦЕРОТ ЗА ЗАШТИТА НА ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ 

Контролор на личните податоци е:

Баско Трејд 2014 ДООЕЛ 

15 Корпус бр. 2

1000 Скопје

Тел: 02/3175114

E-mail:

Веб-страница: www.badel1862.com.mk

 

 1. ЧИИ ПОДАТОЦИ СОБИРАМЕ

 Можеме да собираме податоци поврзани со следниве категории на лица:

 • Посетители на нашата интернет страна www.badel1862.com.mk. Вообичаено собираме податоци за навигација (види подолу) кои се користат за анализирањето на податоците од посетите на нашата веб- страна како и за одржување на информациска сигурност на нашата веб страна. Повеќе за употребата на колачиња прочитајте ја нашата политика  за користење на колачиња. (линк).
 • Посетители на нашата веб страна кои стапиле во контакт со помош на контакт формата во врска со конкретното барање. 

 

 1. КАТЕГОРИИ НА ПОДАТОЦИ КОИ СЕ ОБРАБОТУВААТ

Податоци за навигација

При посетата на нашата интернет страна серверот, за секој посетител се креираат логови со следниве податоци:

 • Вашата интернет протокол (IP) адреса;
 • Уредот од кој пристапувате, вид и модел;
 • Вашиот оперативен систем;
 • Видот на пребарувачот, plugins и верзија;
 • Страните кои ги посетувате на нашата веб-страна и времето кое го минувате на секоја страна;
 • URL на страната која ве префрлила на нашата веб-страна и во некои случаи, термините кои сте ги користеле во обидот да ја најдете страната на ДЗЛП;
 • Јазикот на пребарувачот кој го користите;
 • Држава (се одредува преку IP адресата).
 • Серверските логови автоматски се бришат во рок од 15 дена, освен доколку околностите налагаат подолго задржување, на пример, за да се истражи вирус или злонамерен напад.

 

Самостојно ги одржуваме серверите и сите активности на веб страната ги спроведуваме интерно, вклучувајќи ги логовите кои се креираат и анализирањето на податоците кои се пренесуваат од посетите на нашата веб- страна.

 

 

 1. ЗА КОИ ЦЕЛИ МИТРА ГИ КОРИСТИ ПОДАТОЦИТЕ

Ние или овластени трети лица од наша страна ги користиме собраните податоци кои се образложени во оваа Политика за заштита на лични податоци со цел:

 • работење, одржување и подобрување на нашиот веб сајт и услугите кои ги нудиме, како и други програми;
 • да ви одговараме на Ваши барања и прашања;
 • анализа и спроведување на истражувања;
 • да комуницираме и ве информираме за дополнителни работи околу Баско Трејд 2014

 

 1. ВАШИТЕ ПРАВА КАКО СУБЈЕКТ НА ЗАШТИТА НА ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ

Како субјект на заштита на лични податоци Вие имате право да бидете информирани за обработката на Вашите личните податоци, право на пристап до Вашите личните податоци, право на исправка на Вашите личните податоци, право бришење на Вашите личните податоци,  право на ограничување на обработката на Вашите личните податоци, право на приговор во однос на обработката на Вашите лични податоци, како и право на повлекување на согласноста дадена на Баско Трејд 2014 за обработка на Вашите лични податоци. 

 

 1. ПРОМЕНА НА ПОЛИТИКАТА ЗА ПРИВАТНОСТ

Политиката за приватност редовно ќе се менува и дополнува соодветно на настанатите промени и нашите активности. Ве молиме посетувајте ги политиките за информираност при евентуални промени.

 

Последна промена на 18.02.2022.