WILLIAM’S

WILLIAM’S

Бадел Вилијамс е овошна ракија од крушка вилијамовка, најпозната сорта на крушка чиј мирис и вкус се сочувува со внимателно дестилирање.

Се конзумира како аперитив, добро разладена за да нејзината ароматичност и освежувачко дејствување би дошло до израз со парче свежа крушка.

Достапно во:
  • 0,75l
Дали знаевте:

Аромата на Бадел Вилијамс е осетлива на светлина, топлина и кислород. Затоа се препорачува чување во темни простории и не се препорачува за разладување на температура под 5°С, затоа што на пониски температури доведува до сепарација на етерични масла, а со тоа и на одредени ароми.

Останати производи