SVAROG VODKA

SVAROG VODKA

Svarog, водка по мерка на боговите.

Сировата животна енергија на златните полиња која, заробена помеѓу небото и земјата, му се покорува на својот љубовник, сонцето, запленета е во секое рачно избрано зрно и претворена е во најдобриот житен алкохол кој ја сочинува основата на Svarog, новата премиум водка на Badel 1862.

…за повеќе информации посетете го www.Svarog.mk

Достапно во:
  • 1l
Дали знаевте:

Svarog е првиот од сите старословенски божества – ЈАК, СИЛЕН и МОЌЕН, помалку ДИВ и ДРЗОК. Создавач на сонцето, возвишен ковач кој престојува помеѓу небесниот и земскиот оган, најмоќниот меѓу воините и најстраствениот меѓу јунаците. Токму како и самиот оган, Svarog придвижува и запира.

Останати производи