SAX GIN ORIGINAL

SAX GIN ORIGINAL

Сакс е најпродаваниот хрватски бренд на џин. Се произведува со спој на квалитетен алкохол, дестилат од плодови на смрека (Juniperus communis) и други ароматизирани билки.

Сакс Џин го карактеризираат беспрекорната бистрина и безбојност како и посебниот вкус на ароматизирани билки и смрека.

Сакс главно се конзумира како составен дел на long drink пијалоците, како на пример Сакс-Тоник или како основа на коктел.

Достапно во:
  • 0,7l
  • 1l
Дали знаевте:

Sax Dry Gin се прави од македонска смрека.

Останати производи