PELINKOVAC

PELINKOVAC

Badel Pelinkovac е најстар и најпознат хрватски растителен ликер, а воедно е и најпродаван растителен ликер во Хрватска.

Badel Pelinkovac се произведува на традиционален начин од билки меѓу кои доминира пелинот, (lat. Artemisia absinthium) кој се потопува во течност и се остава да стои во дрвени буриња. Со долготрајното одлежување ги ослободува своите највредни особини. Дел од така добиениот мацерат се дестилира во бакарни котли при што дестилатот и мацератот се спојуваат во готов производ.

Badel Pelinkovac е прв јак алкохолен пијалок во Хрватска за кој е снимен спот.
Кликни овде за линк!

Достапно во:
  • 0.1l
  • 0,2l
  • 1l
Дали знаевте:

Бадел Пелинковац е првиот хрватски бренд, кој благодарение на неговиот квалитет, си најде место во дворот на Наполеон III.

Останати производи