ANTIQUE PELINKOVAC

ANTIQUE PELINKOVAC

Badel Antique Pelinkovac е премиум верзија на брендот Badel Pelinkovac изготвен специјално за прославата на 145 години од Pelinkovac и Badel1862.

Badel Antique Pelinkovac се произведува во ограничени количини, а секое шише има сериски број означен на задната етикета. Посебен пелинковец кој зрачи со особености кои ги памтат старите познавачи на домашни растителни ликери.

Мирисот и вкусот на дваесетина лековити билки овозможуваат незаборавно доживување.

Достапно во:
  • 0,7l
Дали знаевте:

Рецептот со кој се произведува Badel Antique Pelinkovac е еден од најстарите добро зачувани во архивата на рецепти на Badel 1862 година. Процесот на производство се одвива на истиот, стар традиционален начин, а двете шишиња и етикети што се направени како реплика на оригиналот шишиња се чуваат во Музејот на Град Загреб.

Останати производи