MENTHOL

MENTHOL

Ментолот е уште еден традиционален ликер, состојка за многубројни коктели.

Популарен е поради популарноста на коктелите и измешаните пијалоци. Зборот „ликер“ потекнува од латинскиот збор liquifacere, која значи да се „натопи“, а при тоа се мисли на натопување на нешта кои му даваат богат вкус на ликерот.

Достапно во:
  • 1l
Останати производи