BADEL MEDICA

BADEL MEDICA

Медицата е традиционален хрватски ликер, познат во некои краеви и како меденица, медовача или медовица.

Бадел Медица својот незаборавен вкус и единствен мирис го должи на комбинацијата на два вида мед, од багрем, и од костен, карактеристичен и со благо горчлив вкус, на овој единствен ликер му дава препознатлив меден мирис и вкус. Се консумира разладена, како аперитив или дигестив.

Достапно во:
  • 1l
Дали знаевте:

Бадел Медица се произведува од најквалитетни видови на мед, од багрем и костен.

Останати производи