Korlat Syrah

Korlat Syrah

Корлат Сира се одликува со темна црвено-виолетова боја која на виното му дава уникатна длабочина, како и со интензивна и богата структура. Неговиот концентриран вкус произлегува од зрелите капинки и црно грозје.

Силната ароматична комплексност произлегува од префинетата комбинација на арома на кафе, темно чоколади и дискретната ароматична нота на тутун, која пак е резултат на ароматичниот потенцијал на сортното грозје како и на старите дабови буриња во кои е зреено виното.

Корлат Сира е живо, топло, совршено избалансирано и зрело вино кое одлично ги збогатува сите моменти на уживање. Препорачана температура за послужување е 18°.

Фантастично се комбинира со бифтек, јагнешки котлети и месо на скара.

Награди:

Vinalies Internationales 2011, Париз
Korlat Syrah 2007 – Сребро

Vinitaly 2011, Верона
Korlat Syrah 2007 – Злато

Concours mondial de Bruxelles, 2011, Брисел
Korlat Syrah 2007 – Злато

Decanter 2011, Лондон 
Korlat Syrah 2007 – Бронза

International wine challenge 2011 Лондон
Korlat Syrah 2007 – Bronze

 

Достапно во:
  • 0,75l
Останати производи