Korlat Merlot

Korlat Merlot

Корлат Мерло се карактеризира со сјајна темно црвена боја која е доведена до совршенство со помош на дабовите буриња. Има силна и цврста структура, експлозивна арома на зрели црвени цреши и малини, дополнително хармонизирана со дискретна арома на зачини.

Продолжениот богат вкус во идеален баланс со зрели танини му дава на виното совршено глатка текстура која создава нова димензија при неговото консумирање.

Идеална температура за послужување е 18° и идеално се комбинира со туна, гулаш, чоколадни десерти, јагнешко и свинско место, и печена патка.

Награди:

Vinalies Internationales 2011, Париз
Korlat Merlot 2007 – Сребро

Vinitaly 2011, Верона
Korlat Merlot 2007 – Special edition

Concours mondial de Bruxelles 2011, Брисел
Korlat Merlot 2007 – Сребро

Decanter 2011, Лондон
Korlat Merlot 2007 – Бронза

Останати производи