Korlat Cabernet Sauvignon

Korlat Cabernet Sauvignon

Корлат Каберне Совињон е вино со исклучително темна, длабока, речиси црна боја со специфичен виолетов сјај. Неговата арома изобилува со ноти на сливи, боровинки, црна рибизла и дискретна нота на зачини.

Се карактеризира со цврста, хармонична структура и извонредно концентрирани ароми. Својата зрелост ја постигнува со долго одлежување во стари дабови буриња кои ја дополнуваат уникатноста на виното.

Идеална температура на послужување е 18°. Одлично го надополнува гурманското уживање со месо од дивеч и стекови.

Награди:

Vinitaly 2011, Верона
Korlat Cabernet Sauvignon 2007 – Special edition

Decanter 2011, Лондон
Korlat Cabernet Sauvignon 2007 – Бронза

 

Останати производи