AMARETTO

AMARETTO

Амарето е сладок, италијански ликер со вкус на бадеми направен на база на кајсии и бадеми. Името амарето доаѓа од италијанскиот збор за горчлив, “амаро”; карактеристика што горчливите бадеми кои се користат во неговото производство може да ја пренесат на ликерот. Засладувачите и слатките бадеми ја балансираат горчината и резултатот е сладок, овошен и многу вкусен ликер, без разлика дали се пие чист или во коктел.

Достапно во:
  • 0,7l
Останати производи