Видови чаши: Флаута

Чашата од типот „флаута“ се користи за шампањско и останати пенливи вина, главната цел на чашата е да направи меурчињата да траат што подолго. Често имаат и испапчување на дното кој овозможува меурчињата да се создаваат од едно место. Аромата не е толку важна кај овие вина како што е кај црвеното вино, па затоа […]