Како е организирано производството на Badel 1862?

Сигурно понекогаш пиејќи ги нашите пијалоци, сте се прашале, каде и како се произведуваат овие пијалоци? Централното производство на Badel 1862 се наоѓа во загрепската населба Житњак, каде што е сместено производството на жестоките алкохолни пијалоци, додека производството на вина е децентрализирано по повеќето винарии кои Badel 1862  ги поседува низ Хрватска. Можеби најзаслужен за […]

Уживајте во магијата на Куба преку вкусот на коктелите

Денес патуваме во родната земја на салсата, румот и пурите. Магијата на веселата и љубовна Куба можете ја вкусите преку коктелите кои потекнуваат Карипскиот остров. Доколку билетот за Хавана е сѐ уште само дел од вашите желби, ние ќе ја донесеме Куба во вашиот дом. Со цел да ве расположиме и за момент да ви […]


This entry was posted in Blog.

Осврт за Badel 1862 Загреб на порталот JaTrgovac.com

Популарниот хрватски портал за бизнис JaTrgovac.com реши да го посети Бадел 1862 и да разговара со клучните луѓе за минатото, сегашноста и иднината на Бадел 1862. Меѓу интервјуираните се Весна Јурак, директорка на производство на јаки алкохолни пијалоци и ‘master blender’, Дубравко Ќук, директор на производство на вино, како и Кристина Боцак Гојун, директор на […]

Водка мартини – протресена или измешана?

Протресувањето газира. Мешањето спречува разредување. Но, што е подобро? Дали Џемс Бонд прави правилен избор? Луѓето во Gizmodo одлучиле со научен пристап да го одговорат прашањето: што опива подобро… протресен или измешен коктел? За заклучокот, повеќе може да прочитате овде. Во принцип, протресен пијалок ќе има помалку алкохол. Но, протресувањето на коктелот му дава полесен […]


This entry was posted in Blog.