Видови чаши: Колинс чаша

cocktail-highballКолинс чашата е висока и издолжена чаша што се користи за пијалоци со меурчиња. Името го добива од познатиот Том Колинс коктел со џин. Формата на чашата е погодна за задржување на меурчињата што подолго време и затоа најчесто во него се ставаат пијалоци со сода, односно газирана вода. За разлика од флаутата има доволно простор за коцки мраз. Во неа најчесто се служат послатки пијалоци.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*