Badel Pelinkovac започна да се извезува во САД

USAДобри вести за американските фанови на на Badel Pelinkovac – се започна со извоз за САД! Првата нарачка за САД е направена вчера.

Бадел 1862 извезува во 30 земји ширум светот и долго време имаше размислувања за извоз на производите во САД, каде веќе се извезува шљивовица.

Поради строгите стандарди и регулативи на САД, потребни беа речиси две години за да се добијат потребните дозволи за извоз на Pelinkovac, кој има специфичен рецепт и состојки – кои доаѓаат од пелинот и билки од планината Велебит.

Cheers!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*