Руски мезиња за уживање со водка

Иако алкохолните пијалоци сами по себе пружаат специфично задоволство и уживање, ако покрај нив има и закуска која одговара на конкретниот пијалок, уживањето може да стане вистинско ѓезме. Во Русија не може да се замисли дружба или собиранка без водка. Долгата историја на пиењето водка резултира со прилично голем број на фантастични комбинации на водката […]

Badel Pelinkovac започна да се извезува во САД

Добри вести за американските фанови на на Badel Pelinkovac – се започна со извоз за САД! Првата нарачка за САД е направена вчера. Бадел 1862 извезува во 30 земји ширум светот и долго време имаше размислувања за извоз на производите во САД, каде веќе се извезува шљивовица. Поради строгите стандарди и регулативи на САД, потребни […]

Што е специфична густина на пијалоците?

Сигурно сте забележале некој прекрасен коктел со повеќе слоеви, и сте се прашувале која е тајната на овие шарени пијалоци, кои се подеднакво добри и на вкус, и на изглед. Се работи за мерката наречена специфична густина на пијалоците која определува каде ќе се најде пијалокот во еден повеќеслоен коктел – најтешките паѓаат на дното, […]


This entry was posted in Blog.

Најлуди имиња на коктели

Коктелите не само што може да ги добиете во милион комбинации, форми и бои, нив може да ги добиете и со најлуди и најкреативни имиња. Избравме неколку имиња кои ги сметаме за најинтересни, проверете кои од нив може да направите со пијалоците на Бадел 🙂 The Last Word (џин,сок од лимета, зелен шартруз, мараскино) Culture […]


This entry was posted in Blog.