Водка мартини – протресена или измешана?

martini-1117932_960_720Протресувањето газира. Мешањето спречува разредување. Но, што е подобро? Дали Џемс Бонд прави правилен избор? Луѓето во Gizmodo одлучиле со научен пристап да го одговорат прашањето: што опива подобро… протресен или измешен коктел? За заклучокот, повеќе може да прочитате овде.

Во принцип, протресен пијалок ќе има помалку алкохол. Но, протресувањето на коктелот му дава полесен вкус. Така што, Џемс Бонд веројатно се води од премисата да пие малку, но добро, и наш совет е, секогаш кога тоа е можно, да пиете протресени коктели. 🙂


This entry was posted in Blog.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*