ЖКК Бадел 1862 се закити со признанија од MКФ

Во саботата, во хотелот Александар Палас во Скопје, веднаш по завршувањето на Годишното Собрание на Македонската кошаркарска федерација, се одржа церемонија на која беа доделени наградите и признанијата за најдобрите во Македонската кошарка за изминатата година – 2014.

Според резултатите од гласањето на клубовите од првите домашни лиги во машка и женска конкуренција, како и од гласањето на македонските медиуми, одредени беа добитниците на награди во 10 различни категории, од кои нашиот клуб доби 3 од нив.

– Најдобра македонска кошаркарка за 2014 – Анџелика Митрашиновиќ

IMG_0926Најдобар македонски тренер во женска конкуренција за 2014 – Перо Стамески

IMG_0908

– Најдобар македонски тренер во младинска женска конкуренција за 2014 – Борче Домлевски

IMG_0822

Покрај наградите за лауреатите, МКФ додели и благодарници и признанија за оние кои ја одбележаа минатата година:

– Признание за промоција и успешно претставување на меѓународни натпреварувања на македонската кошарка: БАДЕЛ 1862 – Женска Јадранска Лига

IMG_0890

Овa признание и наградите за нашиот клуб се од голема важност и укажуваат на посветена и напорна работа од целиот наш колектив, во текот на целата година.
Целта е да се однесе нивото на Македонската женска кошарка на едно повисоко ниво и нашите играчи да напредуваат во своите кариери.

Исто така да се отворат вратите и на останатите Македонски женски клубови и играчи кон меѓународните натпреварувања, со што би го следеле нашиот клуб и работата во него.

ИМ ЧЕСТИТАМЕ НА СИТЕ НАШИ ЧЛЕНОВИ ЗА ОСВОЕНИТЕ НАГРАДИ И ИМ ПОСАКУВАМЕ ДА ПРОДОЛЖАТ СО НАПОРНА РАБОТА И ДА ПОСТИГНУВААТ УШТЕ ПОГОЛЕМИ УСПЕСИ!

Повеќе фотографии на нашата фејсбук страница!

One thought on “ЖКК Бадел 1862 се закити со признанија од MКФ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*