WBC Vigor

Женскиот кошаркарски клуб ВИГОР СКОПЈЕ е спортски колектив кој повеќе од 30 години со успех опстојува на женската кошаркарска сцена. Основан е далечната 1976. година под името ЖКК ВЛАЕ , а од крајот на 1981 година делува во рамките на Младинското спортско душтво “Скопје” од Скопје, каде се развива во добро организиран клуб, кој со […]

Pelinkovac Education

ПЕЛИНКОВЕЦ–СЛАТКИОТ ВКУС НА ГОРКИТЕ БИЛКИ Најдоброто од билниот свет – тоа е слоган на најстариот и најпознатиот хрватски растителен ликер, Badel Pelinkovac. Тој е воедно и најпродаваниот ваков ликер во Република Хрватска, и најпродаван производ од групата ликери на Бадел 1862. Оние кои ја имале можноста да го пробаат овој ликер, можеле и да ја […]

Vigor Barmen Cup

Сите љубители на добрата забава, убавото време и она што оди со него – освежувачки коктели, имаа шанса тоа и да го доживеат викендот на 16. и 17. Септември, во Гевгелија, за време на финалето на третиот Вигор Бармен Куп. И оваа година, во заедничката организација на Бадел 1862 АД Скопје и казино Фламинго Гевгелија, […]