Korlat Syrah

Корлат Сира се одликува со темна црвено-виолетова боја која на виното му дава уникатна длабочина, како и со интензивна и богата структура. Неговиот концентриран вкус произлегува од зрелите капинки и црно грозје. Силната ароматична комплексност произлегува од префинетата комбинација на арома на кафе, темно чоколади и дискретната ароматична нота на тутун, која пак е резултат […]


Постирано во .

Korlat Cabernet Sauvignon

Корлат Каберне Совињон е вино со исклучително темна, длабока, речиси црна боја со специфичен виолетов сјај. Неговата арома изобилува со ноти на сливи, боровинки, црна рибизла и дискретна нота на зачини. Се карактеризира со цврста, хармонична структура и извонредно концентрирани ароми. Својата зрелост ја постигнува со долго одлежување во стари дабови буриња кои ја дополнуваат […]


Постирано во .