KORLAT ARONIJA

Корлат Аронија ликерот е резултат на неисцрпно знаење, напор и вештини на нашите мајстори за дестилација. Наоружани со трпеливост и генијалност, тие успеаја да ја освојат суштината на овие плодови и да го претворат во совршенство. Интензитетот на традиционално подготвената гроздова ракија е нагласен од интензивниот и богат сладок и кисел овошен вкус на концентрирана […]


Постирано во .

AMARETTO

Амарето е сладок, италијански ликер со вкус на бадеми направен на база на кајсии и бадеми. Името амарето доаѓа од италијанскиот збор за горчлив, “амаро”; карактеристика што горчливите бадеми кои се користат во неговото производство може да ја пренесат на ликерот. Засладувачите и слатките бадеми ја балансираат горчината и резултатот е сладок, овошен и многу […]


Постирано во .

LIMONCÉ CREAM

Живиот вкус на најдобрите италијански лимони помешан со кадифената убавина на кремот станува Лимонче Крема, нудејќи уникатно задоволство што доаѓа од природната рамнотежа на свежина и крем. Лимонче Крема најдобро се сервира оладено над мраз, и е исто така одличен со сладолед или во примамливи и имагинативни пијалаци.


Постирано во .

Badel Amaro

Badel Amaro е слатко-горчлив ликер произведен според оригинален рецепт, со препознатлив и признат Badel 1862 квалитет. Пријатниот мирис на педантно избраните ароматични билки и свежината на цитрусот, се карактеристики на овој богат и одлично балансиран ликер. Amaro е извонреден соло со коцка мраз и парче портокал, а во потоплите денови препорачуваме long mix на Amaro […]


Постирано во .

PELINKOVAC

Badel Pelinkovac е најстар и најпознат хрватски растителен ликер, а воедно е и најпродаван растителен ликер во Хрватска. Badel Pelinkovac се произведува на традиционален начин од билки меѓу кои доминира пелинот, (lat. Artemisia absinthium) кој се потопува во течност и се остава да стои во дрвени буриња. Со долготрајното одлежување ги ослободува своите највредни особини. […]


Постирано во .

ANTIQUE PELINKOVAC

Badel Antique Pelinkovac е премиум верзија на брендот Badel Pelinkovac изготвен специјално за прославата на 145 години од Pelinkovac и Badel1862. Badel Antique Pelinkovac се произведува во ограничени количини, а секое шише има сериски број означен на задната етикета. Посебен пелинковец кој зрачи со особености кои ги памтат старите познавачи на домашни растителни ликери. Мирисот […]


Постирано во .

SVATOVSKI KRUSKOVAC

Сватовски крушковац е традиционален ликер кој се консумира на венчавки, а одлично оди и во комбинација со Стара Шљивовица, коктел посебно популарен во Германија и Австрија. Спојот на мириси и вкусови на Сватовскиот Крушковац е заокружен со соодветна интензивна жолта боја.


Постирано во .

MENTHOL

Ментолот е уште еден традиционален ликер, состојка за многубројни коктели. Популарен е поради популарноста на коктелите и измешаните пијалоци. Зборот „ликер“ потекнува од латинскиот збор liquifacere, која значи да се „натопи“, а при тоа се мисли на натопување на нешта кои му даваат богат вкус на ликерот.


Постирано во .

BADEL CHERRY

Badel Cherry е овошен ликер од домашна вишна мараска. Плод на ароматична сорта со извонреден квалитет на среднодалматинско тло и клима. Badel Cherry е првиот напиток кога ќе го посакаме вкусот на пролетта.


Постирано во .

LIMONCÉ

Лимонче е типичен италијански препознатлив пијалок. Лансирањето на овој производ во 1997г. од страна на компанијата Stock Spirits, означи пресврт кај ликерите врз база на лимон, трансформирајќи ја дотогашната локална конзумација во формирање на широк пазар. Иновативното име, бренд, пакување и комуникација со потрошувачите, поставија нови стандарди во целиот тој сегмент. Сепак, еден квалитет остана […]


Постирано во .