Убава приказна од Хрватска – Бадел 1862 (дел шести)

Преведен фељтон од Jatgrovac.com    Кога станува збор за унапредувањето на производите, нивното репозиционирање во рамките на соодветните категории и осмислувањето на пазарниот настап – во Бадел темелите се веќе поставени. Притоа стратешкиот план е по лансирањето на производот да има и втор чекор, а тоа едуцирањето на пазарот, без разлика дали станува збор за […]

Убава приказна од Хрватска – Бадел 1862 (петти дел)

Преведен фељтон од Jatgrovac.com  Во Бадел го антиципираа правецот на движење на пазарот па веќе некое време интензивно работат и на ребрендирање на своите брендови од сегментот жестоки алкохолни пијалоци. Веќе ги споменавме Pelinkovac и Korlat ракиите и ликерите, а ова лето главни играчи беа Sax Gin и Vigor vodka, кои со подобар квалитет добија […]