Убава приказна од Хрватска – Бадел 1862 (четврт дел)

Преведен фељтон од Jatgrovac.com 

„Добро што дојдовте денес бидејќи веќе во понеделник одам во Бенковац, каде што ќе поминам некое време. Многу работа не чека во дестилеријата“, вели баделовата мастер-дестилерка која во компанијата ја нарекуваат „Тета Пелин“. Таа не е одговорна само за совршениот вкус на брендот Пелин, кој пред неколку години ја доби исклучително успешната екстензија Antique, туку и за останатите брендови како што е Корлат кој освен врвните вина во своето портфолио нуди и премиум ракии и ликери кои се прават од врвни сировини, рачно се пакуваат и се по своите обележја крафт еколошки производи.

„Корлат е првото лозје во камен во Хрватска и тоа е локалитет кој е навистина мегичен и заедно со винаријата која е изградена на традиционален начин поседува голем туристички потенцијал. И тука има простор за соработка со локалната туристичка заедница за да воведеме организирани посети како на хрватските така и на странските туристи и да им понудиме единствено искуство и да ја прошириме приказната за нашата работа и производи“, истакнува Весна и притоа додава дека во фаза на разгледување на е изградба на новата модерна винарија во Бенковац бидејќи потребите на производството се веќе на ивицата на капацитетот на постоечката винарија. Не заборави да ја спомене и винаријата Дарувар која претходната година направи ребрендирање на своите квалитетни и врвни вина под единствениот бренд Vezak.

Продолжува…

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

*