Прв дел од Stock 84 ретро издание

Маркетингот секогаш играл битна улога во пласирањето на производот на пазарот. Секогаш е интересно да се види како во минатото биле изгледала реклама, постер, флаер и секој друг промотивен материјал.

Во нашата Stock 84 архива има едно цело богатство од ретро материјали. Со оглед на тоа дека Stock 84 се произведува уште од 1884, може да се каже дека овие промотивни материјали имаат музејска вредност 🙂

Одлучивме изобилието ретро фотографии да го споделиме со вас. Во продолжение, првиот дел од рекламните постери на Stock 84!

 

Stock 84 реклама на автобус во Њујорк!

Stock 84 реклама на автобус во Лондон

Рекламен постер во Америка

Рекламни постери во Франција

Постер направен од Марчело Дудович, еден од пионирите на дизајн на постери во Италија

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

*