Интервју со Весна Јурак, хрватска мастер дестилерка

 

Хрватскиот портал Plava Kamenica објави интервју со Весна Јурак, која веќе четврт век е задолжена за производството на жестоки пијалоци во Бадел 1862 Загреб. Во него зборува за нејзиното огромно искуство, старите методи и историјата на Бадел, но и новите предизвици и технологии имплементирани во Бадел 1862. Целото интервју може да го прочитате овде .

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

*