Интервју со Весна Јурак, хрватска мастер дестилерка

  Хрватскиот портал Plava Kamenica објави интервју со Весна Јурак, која веќе четврт век е задолжена за производството на жестоки пијалоци во Бадел 1862 Загреб. Во него зборува за нејзиното огромно искуство, старите методи и историјата на Бадел, но и новите предизвици и технологии имплементирани во Бадел 1862. Целото интервју може да го прочитате овде […]

Vigor Barmen Cup Ретро

Како што веројатно знаете, поради ситуацијата со пандемијата, Vigor Barmen Cup оваа година прави пауза. Поради тоа, правиме мала ретроспектива на најдобрите моменти од досегашните бармен купови, 10-тина на број. Се надеваме дека нашите бармени наредниот период ќе го поминат во усовршување на нивните рецепти. 🙂 Целата галерија ќе биде ажурирана на фејсбук страницата на […]

The Gin Garden & The Whiskey Garden

На први и втори октомври во организација на Bottega Events, се случија два убави настани – The Gin Garden и The Whiskey Garden. Се дружевме во новата зелена градина на ГТЦ, во прекрасна атмосфера и со почитување на сите мерки од пандемијата. Ние се претставивме со Sax Gin и Dubliner. Издвојуваме некои моменти: