Antique Pelinkovac – најстариот и најпознат Баделов премиум растителен ликер

Antique Pelinkovac е најстариот и најпознат Баделов премиум растителен ликер, но и еден од најинтригантните хрватски пијалоци.

Antique датира од далечната 1862, годината кога е основата фабриката Badel 1862. Осмислен е од Фрањо Покорни, трговец, мастер дестилер и основач на фабриката Badel 1862. Во тоа дамнешно време Antique се продавал исклучиво во аптеките со препорака дека e „еликсир за желудникот“. Рецептот според кој е произведен Badel Antique Pelinkovac е најстар и најдобро чуван рецепт во архивата на Badel 1862.

Perfect Serve

Се служи:

  • Antique 0.04
  • коцка мраз
  • парче портокал

Живеј страствено. Уживај одговорно.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

*