Како да направите пијана лубеница?

watermelon-margaritas-041_edited-1-1024x848
Ништо не вели „лето“ повеќе од „пијана лубеница“. Во најжешката сезона, лубеницата може да ве разлади, а водката да ве разоноди, така што најдобро би било да се спои убавото со корисното со овој рецепт!

За да подготвите пијана лубеница потребно е да ја измиете лубеницата и да ја изладите. Исечете круг неколку сантиметри над нејзината средина.

Потоа, со лажица и/или нож извадете парчиња од „срцевината“ и ставете ги во посебен сад, заедно со сокот.

Во издлабената лубеница истурете Vigor Vodka, измешајте и оставете барем половина час да се лади во фрижидер. Кога лубеницата ќе го впие алкохолот, ставете неколку коцки лед.

Уживајте! 🙂

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

*