Со џин до подолг и поубав живот

Почетокот на производство на џинот датира уште од 18ти век, меѓутоа светската популарност и слава ги стекнува во последните неколку декади.

Тоа што е помалку познато за џинот е дека иницијално бил произведуван како напиток со моќни лековити дејства, и во среден век бил своевидна форма на растителна медицина. Плодовите од смрека кои се основата на џинот се одлични за спречување на срцеви заболувања, заболувања на бубрезите и црниот дроб, појава на инфекции, како и за подобрување на циркулацијата на крвта.

Денес, џинот се вбројува во пијалаци кои можат да помогнат и за младешки и поздрав изглед на кожата, секако доколку се консумира во умерени количини.

Во продолжение ги издвојуваме најголемите здравствени придобивки од пиење џин.

 1. Плодот на смреката има супер моќи
  Токму овие супер моќи помагаат во спречување на тешки срцеви заболувања и инфекции.
 1. Повеќе оксиданси, помалку брчки
  Плодовите од смрека изобилуваат со антиоксиданси кои го стимулираат процесот на регенерација на кожата овозможувајќи истата да го задржи својот младешки и нежен изглед.
 1. Малку калории, големо уживање
  Џинот е пијалак кој има најмал број на калории – 97 во еден шот. Плодовите од смрека го зголемуваат бројот на ензими кои помагаат за побрзо и полесно варење на храната и со тоа позитивно влијаат на дигестивниот систем. Токму ова дејство ја спречува подуеноста која се јавува како резултат на лошото варење на храната.
 1. Подолг и посреќен живот
  Пиењето џин во умерени количини помага за зачувување на здравјето на срцето и црниот дроб. Токму тоа дејство на плодовите на смрека го продолжува животот – една од најголемите придобивки на џинот.
 1. Џин за здрави коски
  Здравствените супер моќи на плодовите на смрека во комбинација со лековитото дејство на алкохолот кој се става во џинот, се одличен третман за хронични болки и воспаление кај коските како кај артритис.
 1. Ги победува настинките
  Плодовите од смрека содржат масло кое фантастично го разредува секретот кој се создава при настинки. Дополнително, токму тоа масло помага за полесно и подобро работење на белите дробови. Во комбинација со други лековити растенија, како ѓумбир, џинот станува одлична заштита од вирози и грип.

Како што препорачуваме секогаш: пиј малку, пиј добро. А со малку Sax Gin можете да дојдете до многу подобро здравје.

На здравје 🙂

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

*