Vigor Barmen Cup – Mojito рецепт

Освежителен коктел кој со својот вкус ќе ве пренесе во Куба. За неговото потекло постојат повеќе приказни. Едната е дека на мохитото му претходел пијалок познат како El Draque, кој всушност во 16-ти век се користел во медицински цели и со тек на време, претпрел измени кои го направиле совршениот вкус на мохитото.

Другата приказна вели дека робовите на кубанските шеќерни полиња се креатори на мохитото. Иако постојат различни варијации во неговата подготовка, мохитото успева со секоја голтка мохито ги скокотне вашите сетила, да ве опушти и да ве пренесе во Куба.

За максимално уживање во омилениот пијалок на Ернест Хемингвеј, денес со вас споделуваме рецепт за совршено мохито.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

*