Коктели со кафе

Од кога ги приготвивме Кремастите коктели со Stock Crema 84, едноставно не можевме да одолееме и да не направиме уште една тура кремасти коктели, но овој пат со база на кафе. Iced Coffee Состојки: 1 доза еспресо 10 cl Stock Crema 84 мраз Во висока чаша полна со мраз ставете го кафето и Stock Crema 84. […]


Постирано во Brandy.

Понеделничко коктел опуштање

Има ли некој кој се радува на понеделник? Слабо, нели? 🙂 Вообичаено секој мечтае да го помине понеделник подолго под ќебе, да излезе на денска средба со пријателите во парк, или да си посвети внимание на себе. Ние овој понеделник го искористиве за да откриеме нови сповршени споеви на Баделовите пијалоци кои ќе ви овозможат […]

Како да го чувате пенливото вино?

Пенливото вино е тип на пијалок кој едноставно секој мора да го има дома, бидејќи секогаш може да се најде убава причина за да се отвори шише пенливо вино. Меѓутоа, чувањето, отворањето, послужувањето на пенливото вино има свои трикови, кои е добро да се знаат за да се задржи вкусот, аромата и да се ужива […]