(Македонски) Jа поддржуваме Маја Бошкоска во искачувањето на Аконкагва

По Првата женска хималајска експедиција, Маја Бошкоска се подготува за нов амбициозен потфат, искачување на Аконкагва. 

Аконкагва е највисокиот врв во Аргентина, Јужна Америка, со висина од 6.962 метри надморска височина. Екстремно ниската влажност, снежните бури и силните ветрови се нова пречка која Маја ќе мора да ја надмине за да се искачи на врвот.

Највисокиот врв надвор од Азија, се одликува со студени и сурови временски услови, па се надеваме дека нашата поддршка и позитивна енергија ќе успее да ја загрее Maja, и дека ќе прослави уште еден успешно реализиран проект заедно со Pelinkovac.

Фотографија на Маја Бошкоска

Среќно Маја!

Фотографија на Маја Бошкоска

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

*