Нова берба на медали за брендовите на Бадел

Баделовите брендови се закитија со медали на ISCRO 2017.

Меѓународното оценување на квалитетот на жестоките алкохолни пијалоци ISCRO 2017 е најголемото меѓународно оценување на жестоките алкохолни пијалоци во Хрватска кое по трет пат го огранизира GIUPPH (Gospodarska interesna udruga proizvođača pića Hrvatske).

Врвни стручњаци од полето на жестоките алкохолни пијалоци ги тестираа примероците во неколку категории. Оценувањето се прави на слепо по единствени критериуми и методи до 100 бодови.

Злато добија: Бадел Хрватска Стара Шљивовица, Медица, Badel Pelinkovac Orange и Badel Prima Brand.

Сребро добија: William’s и Svarog.

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

*