Совети за одговорно пиење

Топ 10 совети за одговорно уживање во вашите омилени пијалоци:

1. Кога пиете алкохол имајте некој близок или познат со вас!

 

2. Познавајте ја сопствената граница на пиење и држете се до неа!

 

3. Внесувајте доволно вода!

 

4. Памтете што пиете!

 

5. Секогаш бидете свесни каде сте!

 

6. Пијте полека!

 

7. Не пијте алкохол на празен стомак!

 

8. Ако се почувствувате и малку пијани, престанете со пиење алкохол!

 

9. Верувајте им на вашите инстинкти!

 

10. Не се заљубувајте!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

*