Видови чаши: Грапа

405704458-grappa-glass-schnapps-pouring-out-bubbling

Чашата грапа го добива своето име од истоимениот италијански пијалок кој е со висок процент на алкохол. Но, оваа чаша се користи и за многу други алкохолни пијалоци.

Мала е, бидејќи се користи за навистина јаки пијалоци. Дршката постои за да се оддржува ладната температура на пијалокот, а обликот на светилка исто така е погодна за оддржување на температурата. Од таму чашата се шири нагоре за да ја помирисате аромата.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

*