Видови чаши: Колинс чаша

cocktail-highball

Колинс чашата е висока и издолжена чаша што се користи за пијалоци со меурчиња. Името го добива од познатиот Том Колинс коктел со џин.

Формата на чашата е погодна за задржување на меурчињата што подолго време и затоа најчесто во него се ставаат пијалоци со сода, односно газирана вода. За разлика од флаутата има доволно простор за коцки мраз. Во неа најчесто се служат послатки пијалоци.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

*