Badel Pelinkovac започна да се извезува во САД

USA

Добри вести за американските фанови на на Badel Pelinkovac – се започна со извоз за САД! Првата нарачка за САД е направена вчера.

Бадел 1862 извезува во 30 земји ширум светот и долго време имаше размислувања за извоз на производите во САД, каде веќе се извезува шљивовица.

Поради строгите стандарди и регулативи на САД, потребни беа речиси две години за да се добијат потребните дозволи за извоз на Pelinkovac, кој има специфичен рецепт и состојки – кои доаѓаат од пелинот и билки од планината Велебит.

Cheers!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

*