Коктели за домашна забава

Сите љубители на коктелите, уживаат да го споделуваат со своите пријатели задоволството на подготовка и пиење на коктели. Листата на омилени коктел пијалоци за секого е различна, но, тоа не значи дека умешноста за комбинирање на пијалоци треба да биде ограничена само на таа листа. Секогаш е добро да пробуваме да совладаме техника за правење на нови коктели.

После подолго истражување, успеавме да направиме листа од 10 коктели кои секој коктел мајстор, професионален или не, треба да знае да ги подготви во домашна атмосфера.

Martini

 

Manhattan


 

Daiquiri


 

Margarita


 

Sidecar


 

Bloody Mary


 

Negroni

 

Mai Tai


 

Cosmopolitan


 

Tom Collins

За поголемиот дел од овие коктели рецептите ги имаме веќе споделено преку блог постови или пак преку нашиот албум на Facebook. За останатите рецепти кои ви фалат, бидете трпеливи, наскоро ќе ги објавиме и ќе можете да ја комплетирате листата. 🙂

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

*