(Македонски) Чаша бренди за подобро здравје

Општо познато е дека алкохолот доколку се конзумира во умерени количини, има одлични позитивни ефекти врз нашето здравје. Кај брендито тие ефекти се можеби и позасилени. Станува збор за пијалок кој се добива со дестилација на вино и кој е богат со состојки кои му помагаат на човековиот организам во неверојатно голема мера.

Денес ќе ве запознаеме со најзначајните предности на брендито за здравјето:

Антиоксидантно дејство

Брендито е богат извор на антиоксидантни состојки, кои играат голема улога во заштита на ткивото при повреди. Антиоксидантите ги неутрализираат токсините кои доаѓаат во топир со ткивото при повреди или пак кои се внесени во метаболизмот од околината. Па оттука, умерена количина на бренди помага вашето ткиво да биде заштитено и здраво.

Го помага кардиоваскуларниот систем

Поради полифенолот кој го содржи, брендито ја намалува активноста на генот NF-kappaB кој влијае врз појава на воспаление. Преголемата активност на овој ген и честите појави на воспаление во организмот влијаат го зголемуваат ризикот за појава на срцево заболување. Бидејќи брендито ја намалува активноста на овој негативен ген, се препорачува да се конзумира умерено за да се заштити кардиоваскуларниот систем

Сигурни сме дека добро го познавате Stock 84. Заштитете се и вие, посебно сега во сезоната на вируси и грипови кои може многу да го ослабнат вашиот организам.

One thought on “(Македонски) Чаша бренди за подобро здравје

  1. That’s an excellent question! So, there is a long story that both George and I were convinced we had already posted, but is now slated for the future, that explains the genesis of Rule #2. Basically what it boils down to is “Fuck off, Geg8re!&#o221;, but can be shortened to “Fuck off!” so it can be used in any situation.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

*