„Вечера за глупаци“ – премиера на Народниот театар од Охрид

Поканети сте на… „Вечера за глупаци“!

Без гајле, не сте глупави, тоа е само името на новата суперинтересна претстава на режисерката Ирена Стеријовска, која ќе ја има својата премиера на 7 и 8 април во Народниот театар – Охрид.
Претставата е со авторски потпис на познатиот француски сценарист и режисер Францис Вебер. Се работи за комедија во која се зборува за еден обичен човек во најневообичаено попладне што може да замислува.

Vecera za glupaci – Trailer from Gjole Naumovski on Vimeo.

Поставката на претставата е замислена така што публиката ќе биде поставена непосредно по надворешните ѕидови во стан, односно во ексклузивна позиција за одблиску да го сведочи дејството во драмата.

Поставката на претставата е замислена така што публиката ќе биде поставена непосредно по надворешните ѕидови во стан, односно во ексклузивна позиција за одблиску да го сведочи дејството во драмата.

Актерската екипа е следната:

11149031_10205828255199366_848143836_nВо согласност со нашите заложби за поддршка на театарот, Badel Pelinkovac ќе биде еден од спонзорите на овој несекојдневен настан.

Се гледаме таму! 🙂

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

*