ФОТО: 20 Државно првенство на бармени на Хрватска

Дваесетото државно првенствно на бармени на Хрватска, односно VIGOR BARMEN CUP 2014 се одржа од 11 до 12 април во Супетар на островот Брач, во хотелот „Кактус“. Специјален гостин беше победникот на минатогодишниот македонски Vigor Barmen Cup, Зоран Ристов од Casino FlaminGo Hotel, Гевгелија.

Бармените подготвуваа краток аперитивен (сув) коктел на база на Vigor Vodka. Во натпреварот се оценуваше стручниот труд, мирисот, вкуси и изгледот на коктелот. Исто така, одржан е и натпревар во флер (слободен стил).

Победниците Антониа Јукиќ (класичен стил) и Душан Јањатовиќ (флер) ќе патуваат на светското првенство кое се одржава во Кејп Таун, Јужноафричка Република.

ФОТО: Перо Драгичевиќ

 

DSC_6074

DSC_6185

DSC_6250

DSC_6456

DSC_6832

DSC_6993Повеќе фотографии на Фејсбук фан страницата на Vigor.

 

 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

*