ФОТО: 20 Државно првенство на бармени на Хрватска

Дваесетото државно првенствно на бармени на Хрватска, односно VIGOR BARMEN CUP 2014 се одржа од 11 до 12 април во Супетар на островот Брач, во хотелот „Кактус“. Специјален гостин беше победникот на минатогодишниот македонски Vigor Barmen Cup, Зоран Ристов од Casino FlaminGo Hotel, Гевгелија. Бармените подготвуваа краток аперитивен (сув) коктел на база на Vigor Vodka. […]

(Македонски) Баделовата Стара Шљивовица се закити со Златен медал на најпрестижниот саем за алкохолни пијалоци во САД

Прекрасни вести за Бадел 1862 и за Стара Шљивовица! Од 08.04 до 10.04 во Лас Вегас се одржа најголемиот и најзначајаниот саем за алкохолни пијалоци и вино во САД, Wine & Spirits Wholesalers of America (WSWA) на кој Стара Шљивовица донесе златна радост за сите. Бадел 1862 заедно со дистрибутерот на Баделовите пијалоци во САД […]